Персоналу медичного закладу надано роз’яснення окремих норм трудового законодавства

20 березня 2023

Превентивне відвідування ОКНП «Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» провела заступниця начальника відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Валентина Панчишина.

Посадовиця Держпраці надала колективу медичного закладу низку роз’яснень  щодо окремих норм трудового законодавства.

Мовилося, зокрема, про зміни у чинному законодавстві про працю на період дії воєнного стану. Фахівців установи поінформовано щодо оплати праці медичних, фармацевтичних працівників та фахівців  з реабілітації державних та комунальних закладів охорони здоров’я з урахуванням вимог постанови Кабінету Міністрів України від 13.01.2023 року за №28 та відповідно оплати понаднормової роботи, роботи у нічний час; надання відпусток тощо.

Медперсоналу наголошено на неприпустимість застосування дискримінації та мобінгу на робочих місцях; забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах; запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці задля збереження ментального здоров’я працівників.

Учасникам робочої зустрічі повідомлено, що на інформаційному ресурсі Держпраці –    https://pratsia.in.ua  – розміщено серію інформаційних матеріалів з питань психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний та післявоєнний час – «З турботою про всіх і кожного». Респондентів закликали застосовувати оприлюднені матеріали на практиці.