За участю працівників КП «Містосервіс» проведено превентивну роботу, націлену на запобігання виробничому травматизму

03 липня 2024

На комунальному підприємстві «Містосервіс», яке спеціалізується на наданні населенню послуг з благоустрою, ремонту та обслуговування житлового фонду  у Чернівцях, головний державний інспектор відділу з безпеки праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Мирослав Шарлай  провів комплексний превентивний захід з безпеки праці.

Відбулося моделювання події нещасного випадку, в якому  працівниця отримала травму під час виконання своїх трудових функцій. Жінка працює на посаді двірника, травмування отримала внаслідок наїзду транспортного засобу.

Проаналізовано обставини та причини настання нещасного випадку, а також критичні фактори, які призвели до настання події.

Обговорено перелік організованих відповідальними особами підприємства профілактичних заходів, націлених на забезпечення здорових  і безпечних умов праці та усунення потенційних виробничих загроз та небезпек для персоналу.

Водночас під час заходу фахівець Держпраці акцентував учасникам на беззаперечному дотриманні вимог нормативно – правових актів з промислової безпеки та безпеки праці, зокрема, правил електробезпеки особливо при постійних перебоях з електроживленням та при використанні альтернативних джерел енергії (електрогенераторів);

при виконанні робіт підвищеної небезпеки, зокрема, під час проведення газонебезпечних робіт у  закритому просторі;

при виконанні робіт  на висоті тощо.

Рекомендації, як зробити працю безпечною: https://pratsia.in.ua