Суб’єктів господарювання Сторожинецької громади інформовано про умови укладання трудових відносин з неповнолітніми працівниками

11 червня 2024

У рамках заходів, приурочених Всесвітньому дню боротьби з дитячою працею, головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Олена Антофій здійснила інформаційні відвідування суб’єктів господарювання Сторожинецької громади.

Мета превентивної діяльності – ефективне дотримання роботодавцями законодавства про працю, зокрема, в організації трудових відносин з неповнолітніми працівниками.

Підкреслено, що відповідно до чинного законодавства, неповнолітні особи у трудових правовідносинах прирівнюються до повнолітніх. Водночас у галузі охорони праці,  робочого часу, відпусток та деяких інших умов праці неповнолітні користуються пільгами, встановленими законодавством України.

Підприємцям наголошено на нормативно-правових актах, які регулюють укладання трудових угод  з  такою категорією персоналу; надано чітке роз’яснення, на яких видах робіт забороняється застосування їхньої праці. Зазначено, що це, у першу чергу,  роботи, які пов’язані зі значними фізичними навантаженнями, а також зі шкідливими або небезпечними умовами праці.

Респондентам надано додаткові роз’яснення щодо умов оплати праці неповнолітніх, організації робочого часу тощо.

Інформаційну роботу у громаді проведено спільно з посадовцями сектору доходів та зборів фінансового відділу Сторожинецької міської ради.

Актуальна  інформація: https://pratsia.in.ua