На об’єктах комунального підприємства з теплопостачання надано технічні консультації  

13 лютого 2024

На міському комунальному підприємстві, що забезпечує подачу тепла до домівок мешканців обласного центру – «Чернівцітеплокомуненерго» заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська провела комплексний превентивний захід.

Роботу проведено з метою забезпечення безаварійного проходження опалювального сезону та задля запобігання випадкам виробничого травматизму серед працівників підприємства, на якому експлуатуються понад 90 об’єктів з обладнанням  підвищеної небезпеки.

Серед такого виду устаткування – парові та водогрійні котли з теплопродуктивністю понад 0,1 МВт,трубопроводи пари та гарячої води з робочим тиском понад 0,05 МПа та інше обладнання.

Серед питань, обговорених фахівцем Держпраці з відповідальними посадовими особами підприємства, а саме начальником служби охорони праці та цивільного захисту, а також з провідним інженером з питань цивільного захисту та промислової безпеки –  належне забезпечення безпеки праці під час виробничого процесу, зокрема, при виконанні газонебезпечних робіт та робіт у вибухонебезпечних та пожежонебезпечних зонах.

Представниця Управління рекомендувала під час проведення робіт беззаперечне виконання вимог  нормативно-правових актів з охорони праці, зокрема, НПАОП 00.00-5.12-01 – «Інструкції з організації безпечного ведення вогневих робіт на пожежонебезпечних та вибухонебезпечних об’єктах» та надала низку додаткових технічних консультацій.

Загалом відповідні технічні консультації проведено на трьох об’єктах підприємства, у тому числі, в аварійно-диспетчерській службі.

Увагу керівництва та персоналу підприємства зосереджено на проходженні відповідного навчання та перевірки знань з питань безпеки праці та надання домедичної допомоги потерпілим у разі настання випадків виробничого травматизму.

Зазначено на необхідності наявності  на підприємстві аптечок та їхнього укомплектування медичними препаратами першої необхідності.

Як працювати безпечно:  https://pratsia.in.ua/