Як запобігти ризикам на робочому місці обговорено під час моделювання випадку виробничого травматизму    

22 жовтня 2024

У закладі роздрібної та оптової торгівлі великої мережі супермаркетів головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Сергій Андрієць організував та провів моделюванні події нещасного випадку на робочому місці.

Випадок виробничого травматизму трапився з працівником відділу реалізації м‘яса та  м’ясних виробів. Під час виробничого процесу він зазнав травми руки.

Обговорюючи обставини та причини настання факту травмування, учасникам превентивного заходу наголошено на нормах  Закону України «Про охорону праці» та дотриманні чинних нормативно-правових актів  з промислової безпеки, безпеки та гігієни  праці.

Зазначено на доцільності застосування «Ідентифікатора виробничих небезпек» для  визначення та мінімізації небезпечних факторів на робочих місцях персоналу; рекомендовано проведення додаткового навчання, інструктажів, спеціалізованих тренінгів з питань безпеки праці.

Додатково наголошено на безпечній організації виробничого процесу під час опалювального сезону, при аварійних відключеннях електроенергії, при застосуванні генераторного обладнання.

Інформовано про відповідальність за приховування випадків виробничого травматизму, можливість отримання додаткових консультаційних та інформаційних роз’яснень від фахівців органу Держпраці, як забезпечити безпеку праці, в тому числі, й через сервіс «інтерактивний інспектор».

Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua