У закладах громадського харчування Чернівців – про безпечну експлуатацію електрообладнання

14 жовтня 2025

Превентивні заходи у закладах громадського харчування провела заступниця начальника відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська.

Роботу з попередження настання випадків виробничого травматизму проведено в обласному центрі. Серед питань, обговорених з учасниками робочих зустрічей, відвідувань, технічних консультацій, – дотримання вимог безпеки під час застосування, зокрема, електрообладнання.

Зазначалося, що експлуатація електромереж, електроустаткування, приладів, інструментів має відбуватися лише у технічно справному стані та з урахуванням рекомендацій підприємств – виготовлювачів.

Грунтовно опрацьовано вимоги до експлуатації електрогенераторного обладнання.

Зазначено на вимогах до освітлення приміщень, належного функціонування систем вентиляції, тепло генеруючого устаткування.

Підкреслено на важливості проходження персоналом навчання, перевірки знань, інструктажів з безпеки праці, медичних оглядів, застосуванні спецодягу, спецвзуття.

Підприємцям забезпечено додаткові роз’яснення щодо отримання дозвільних документів на застосування та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Інформовано, що це можна зробити, у тому числі, в онлайн – форматі: а саме через цифровий сервіс єДозвіл, що надається через портал “Дія” у межах комплексної послуги “є-Підприємець”.

Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua