У мережі закладів громадського харчування надано рекомендації щодо дотримання законодавства з безпеки праці

10 грудня 2024

Низку роз’яснень  та консультацій на робочих місцях у мережі закладів громадського харчування у Чернівцях надав головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Мирослав Шарлай.

Зокрема, обговорено дотримання Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-правових актів з безпеки праці, експлуатацію теплогенеруючого та електрогенеруючого обладнання.

Акцентовано на вимогах, які сприятимуть безаварійній експлуатації обладнання та устаткування підвищеної небезпеки.

Зазначено на проведенні його своєчасного технічного обслуговування;  оснащенні справними засобами захисту та сигналізації;  дотриманні вимог відповідних інструкцій під час експлуатації технічним персоналом.

Допуск працівників до роботи на обладнанні підвищеної небезпеки  має відбуватися лише у тому разі, якщо вони пройшли відповідне навчання та перевірку знань, підкреслив при наданні консультаційної допомоги інспектор Держпраці.

Додатково рекомендовано на  проведенні заходів  з попередження виробничого травматизму на робочих місцях. Попереджено про відповідальність за приховуванні нещасних випадків у разі їх настання.

Актуальна інформація, як працювати безпечно,  –  на порталі Держпраці:  https://pratsia.in.ua