У мережі закладів громадського харчування надано рекомендації щодо дотримання законодавства з безпеки праці
10 грудня 2024Низку роз’яснень та консультацій на робочих місцях у мережі закладів громадського харчування у Чернівцях надав головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай.
Зокрема, обговорено дотримання Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-правових актів з безпеки праці, експлуатацію теплогенеруючого та електрогенеруючого обладнання.
Акцентовано на вимогах, які сприятимуть безаварійній експлуатації обладнання та устаткування підвищеної небезпеки.
Зазначено на проведенні його своєчасного технічного обслуговування; оснащенні справними засобами захисту та сигналізації; дотриманні вимог відповідних інструкцій під час експлуатації технічним персоналом.
Допуск працівників до роботи на обладнанні підвищеної небезпеки має відбуватися лише у тому разі, якщо вони пройшли відповідне навчання та перевірку знань, підкреслив при наданні консультаційної допомоги інспектор Держпраці.
Додатково рекомендовано на проведенні заходів з попередження виробничого травматизму на робочих місцях. Попереджено про відповідальність за приховуванні нещасних випадків у разі їх настання.
Актуальна інформація, як працювати безпечно, – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua