На підприємстві харчової промисловості обговорили проведення робіт підвищеної небезпеки
23 травня 2025Превентивний захід проведено на підприємстві харчової промисловості у Чернівцях.
Робочу нараду організувала заступниця начальника відділу з питань безпеки праці управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно – Західного міжрегіонального управління Держпраці Регіна Задоровська.
Суб’єкту господарювання вказано на дотримання норм виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема, в умовах закритого простору.
Увагу учасників зосереджено на важливості належної експлуатації механізмів, устаткування, обладнання підвищеної небезпеки.
Фахівці Держпраці наголосили на доцільності проведення додаткових інструктажів для працівників, що допоможе убезпечити експлуатацію обладнання та унеможливлять настання випадків виробничого травматизму.
Детально опрацьовано алгоритм дій виробничих бригад у разі настання нестандартних, чи аварійних ситуацій, які можливі у процесі трудової діяльності.
Увагу учасників заходу зосереджено також на виконанні робіт на висоті, застосуванні спеціального обладнання та механізмів, за допомогою яких вони можуть здійснюватися; пристроїв, інструментів, риштування; використання спеціального одягу, взуття, якісних засобів індивідуального захисту.
У процесі ділового спілкування суб’єкту господарювання надано додаткові технічні консультації щодо виконання окремих видів робіт та щодо забезпечення належного технічного стану виробничого обладнання.
Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua