На хлібопекарському виробництві – про унеможливлення ризиків виробничого травматизму

17 листопада 2025

Превентивний захід на хлібопекарському підприємстві обласного центру провели фахівці управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Представники управління забезпечили інформаційні роз’яснення з питань трудового законодавства, безпеки праці, реалізації програми психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Опрацьовано вимоги Закону України «Про охорону праці», Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Зазначалося на безпечному виконанні працівниками технологічних операцій із замішування, поділу та випікання хлібобулочних виробів.

Обговорено вимоги до  проведення робіт на висоті із застосуванням пересувних помостів (лісів). Підкреслювалося на ризиках виробничого травматизму  при експлуатації таких конструкцій, надано рекомендації щодо їх  усунення.

Наголошувалося на застосуванні засобів індивідуального захисту – спецодягу, взуття, спеціальних кріплень, захисних огорож тощо.

Учасників ознайомлено із вимогами до отримання дозвільних документів в умовах воєнного стану, інформовано про можливість онлайн – послуги через єДозвіл.

Переваги подання підприємцями документів через сервіс «Дія» –  швидке оформлення у зручний для заявника спосіб, економія коштів, часового ресурсу.

На підприємстві надано консультаційну підтримку у питаннях трудового законодавства – укладання трудових угод, оплати праці, забезпечення відпусток та відповідних виплат.

Під час спілкування обговорено реалізацію програми ПСП, яка була впроваджена на підприємстві кілька місяців тому та результати заходів, що відбулися у рамках її втілення.

Рекомендації,  як працювати безпечноhttps://pratsia.in.ua