На хлібопекарському підприємстві Чернівців акцентовано на безпечному  виконанні робіт при виготовленні продукції

27 грудня 2024

Превентивний захід на хлібопекарському підприємстві обласного центру провела заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Регіна Задоровська.

Учасники робочої зустрічі відпрацювали безпечне виконання робіт при поділі тістових заготовок, експлуатації стрічкових транспортерів у виробничих цехах, випіканні хлібобулочних виробів.

Наголошено на нормах Закону України «Про охорону праці» та дотриманні Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Зазначено на ризиках виробничого травматизму на робочих місцях, надано рекомендації щодо їх  усунення.

Роботодавця націлено на своєчасне проходження персоналом навчання та перевірки знань з питань безпеки праці, проведення інструктажів, забезпечення працівників  засобами індивідуального захисту, спецодягом тощо.

Персонал також поінформовано про програми збереження ментального здоров’я та психосоціальної підтримки на робочих місцях.

Рекомендації, як забезпечити безпеку на виробництві –  на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua