Вихованцям політехнічного коледжу – про основи законодавства про працю та безпеку праці

26 квітня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці  – заступниця начальника відділу з питань праці Валентина Панчишина та головна державна інспекторка  відділу з питань безпеки праці Регіна Задоровська, у рамках відзначення Дня охорони праці,  провели відкриту  інформаційну зустріч – лекцію з викладацьким складом та учнями Державного вищого навчального закладу «Чернівецький політехнічний коледж».

Посадовці територіального органу Держпраці зазначили, що метою тематичної зустрічі з учнівською молоддю є популяризація  переваг офіційного працевлаштування та інформування щодо норм законодавства про працю та безпеку праці.

Особливо актуально це звучить напередодні відзначення символічної дати – 28 квітня – Всесвітнього дня охорони праці та Дня охорони праці в Україні, зазначили під час відкритої лекції представниці територіального органу Держпраці.

Під час зустрічі вихованців коледжу ознайомили з вимогами  трудового законодавства та законодавства з безпеки та гігієни праці; наголосили  на важливості оформлення трудових відносин; поінформували про права та гарантії  молодих працівників.

На цьому наголосила Валентина Панчишина,  підкресливши особливу важливість оформлення офіційних трудових відносин між роботодавцями та найманим персоналом.

Учнівську аудиторію також поінформовано щодо рівних прав і можливостей жінок та чоловіків у трудових відносинах;  як запобігти мобінгу та дискримінації на робочих місцях.

У свою чергу, інспекторка  Регіна Задоровська  роз’яснила учням освітнього закладу норми Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо гарантій безпеки праці, задекларованої трудовим договором.

Детально акцентовано на правах та обов’язках роботодавців та працівників у питаннях забезпечення охорони праці та промислової безпеки.

Особливо ґрунтовно фахівчиня  Держпраці проаналізувала можливі ризики на робочих місцях  тих фахівців, підготовку котрих здійснює навчальний заклад, та, у який спосіб можна уникнути випадків виробничого травматизму.

Актуальна інформація на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua.