З підприємцями Вижничичини проведено превентивну роботу з питань належного дотримання трудового законодавства

12 квітня 2023

Низку превентивних заходів для суб’єктів господарювання Вижницького району провів  головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Юрій Колодченко.

Посадовець територіального органу Держпраці здійснив інформаційні відвідування фізичних осіб-підприємців, котрі здійснюють господарську діяльність у галузі деревообробної  промисловості, у сфері транспорту та бухгалтерського обліку, роздрібної торгівлі.

Під час превентивних заходів інспектор Управління наголосив на зобов’язанні підприємців у дотриманні законодавства про працю загалом та на важливості офіційного оформлення трудових відносин з найманим персоналом, зокрема.

Акцентовано на тому, що укладання трудових взаємовідносин забезпечує належний захист прав працівників та дозволяє уникнути ризиків для роботодавців, у тому числі, штрафних фінансових санкцій.

Зазначено, що для забезпечення належного оформлення трудових відносин, роботодавці повинні укладати трудові договори з кожним працівником, дотримуватись вимог законодавства щодо належної виплати заробітної плати, забезпечення їхніх соціальних гарантій тощо.

У ході превентивних відвідувань посадовець Держпраці додатково проконсультував підприємців, відповідаючи на запитання, щодо ефективного дотримання ними окремих норм трудового законодавства.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства  – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua