Учнів освітнього закладу ознайомили із засадами трудового законодавства та законодавства з безпеки праці

06 квітня 2023

Заступниця начальника відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Валентина Панчишина та головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Микола Бербенюк провели зустріч – бесіду з учнями Чернівецького професійно-технічного училища №8.

Захід відбувся на виконання Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік та з метою популяризації серед студентської молоді переваг офіційного працевлаштування.

Вихованців училища ознайомили із засадами трудового законодавства та законодавства з безпеки праці. Наголосили на важливості оформлення трудових відносин та окреслили соціальні гарантії та пільги для молоді.

Слухачам роз’яснили порядок укладання трудових договорів,  умови укладання трудових відносин на цивільно-правовій основі, щодо дистанційної форми роботи, роботи з гнучким графіком та нефіксованим робочим часом, норм дотримання безпеки праці у виробничому процесі.

Також учні отримали  практичні поради, як не потрапити у тенета шахраїв, не стати жертвами торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації та, як протидіяти  дискримінації, мобінгу, гендерній нерівності на роботі.

У цьому контексті представники Управління розповсюдити серед молоді тематичні буклети та листівки, розроблені Держпраці за сприяння проекту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».

Актуально про законодавство:  https://pratsia.in.ua.