Укладено угоду про посилення співробітництва між Держпраці та управлінням Пенсійного фонду

05 квітня 2023

Сьогодні, 5 квітня, очільники Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці та Головного управління Пенсійного Фонду України у Чернівецькій області підписали угоду про співпрацю між відомствами.

Підписи під документом поставили Богдан Сагайдак та Михайло Романів.

До участі у підписанні угоди  долучилися перший заступник начальника Управління Святослав Ороновський, заступник Руслан Дацюк, заступниця начальника Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – начальниця відділу з питань праці Ліна Корев та заступник начальника Управління – начальник відділу з питань безпеки праці Володимир Гута.

Підписанням угоди сторони посилюють взаємодію задля основного, а саме – забезпечення легалізації праці, політики зайнятості, соціального захисту застрахованих осіб у Буковинському  регіоні.

«Легалізація зайнятості  в області залишається для фахівців територіального органу Держпраці  завданням №1. Зусилля інспекторського складу спрямовані на реалізацію заходів Національного плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці та виробничого травматизму на 2023 рік. Тому залучення наших соціальних партнерів, зокрема представників Головного управління Пенсійного фонду України у регіоні до посилення взаємодії у цьому напрямі, матиме у підсумку значний позитивний результат»,  – зазначив під час робочої зустрічі Богдан Сагайдак.

У ході ділового спілкування також було відзначено позитивний досвід співпраці між відомствами при проведенні у минулому періоді низки інформаційних кампаній Держпраці, зокрема, кампанії «Виходь на світло», націленої на мінімізацію неофіційних трудових угод.

Також акцентовано на значній взаємодії між фахівцями відомств при проведенні превентивних заходів загалом з питань трудового законодавства, а також організації  роботи комісій з розслідування випадків виробничого травматизму  на підприємствах, в організаціях та установах області.

З початку року фахівці регіональних відділень  Пенсійного фонду  долучені до  розслідування випадків виробничого травматизму у зв’язку з ліквідацією Фонду соціального страхування України.