На підприємстві залізничного транспорту, де мав місце нещасний випадок з тяжкими наслідками, проведено моделювання подій на робочому місці

04 квітня 2023

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели на підприємстві залізничного транспорту, де попередньо мав місце нещасний випадок зі смертельним наслідком, моделювання подій на робочому місці.

Випадок виробничого травматизму трапився із провідником пасажирського вагону, котрий під час виконання своїх функціональних обов’язків, впав зі східців потягу. Подія трапилася під час розвантаження мішків із постільною білизною.

Унаслідок падіння працівник отримав травму несумісну з життям.

За результатами  роботи комісії розслідування випадку виробничого травматизму  зі смертельним наслідком¸ за участю начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Володимира Гути, інспекторки відділу Регіни Задоровської,  головного державного інспектора відділу  розслідування, аналізу, обліку виробничого травматизму та аварій Південно-Західного міжрегіонального управління Андрія Сербенюка, відповідальних посадових осіб та працівників підприємства відбулося практичне відпрацювання превентивних заходів з питань безпеки праці.

Фахівці Держпраці наголосили керівникам підприємства щодо необхідності посилення  контролю за дотриманням правил внутрішнього трудового розпорядку працівниками та недопущення порушень трудової дисципліни під час виконання ними професійних обов’язків.

Працівникам акцентовано на неухильному виконанні чинного законодавства з безпеки праці, а саме статті 14 Закону  України «Про охорону праці», якою працівників зобов’язано дбати на виробництві  про власну безпеку  та безпеку оточуючих.

Інспектори  Управління вказали на  обов’язок  дотримання персоналом вимог інструкції з безпеки праці, зокрема, під час вантажно-розвантажувальних робіт, а також дотримання вимог щодо норм підняття та перенесення вантажів вручну.

Безпосередньо на місці настання нещасного випадку зі смертельним наслідком, було  відтворено хронологічну послідовність трагічної події  та обговорено низку критичних факторів, що призвели до її виникнення.

Рекомендації. як убезпечити виробничу діяльність на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua