Проведено перевірку знань з безпеки праці посадовців закладів соціальної сфери територіальних громад Буковини

03 квітня 2023

Заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Руслан Дацюк та начальниця відділу з питань гігієни праці  та атестації робочих місць за умовами Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Марія Шевченко взяли участь у  роботі комісії з перевірки знань з питань безпеки праці відповідальних посадових осіб  закладів соціальної сфери територіальних громад  Буковини.

Відповідне навчання з питань безпеки праці посадовці громад проходили у  Чернівецькому регіональному навчально-консультативному центрі.

Слухачі навчань отримали підготовку за напрямами: безпека  та гігієна праці, з питань надання долікарської допомоги, зокрема,  під час настанні випадків виробничого травматизму та нештатних ситуацій на підприємствах, в установах,  організаціях регіону.

За результатами роботи комісії, 25 слухачів успішно пройшли перевірку знань,  отримавши відповідні посвідчення.

Водночас головний державний інспектор відділу з питань праці Управління Юрій Пуріч ознайомив учасників зі змінама  у законодавстві про працю на час дії воєнного стану.

Інспектор праці наголосив на належній  організації трудових відносин в умовах воєнного стану.

Учасники також  довідалися про неприпустимість мобінгу на робочих місцях;   забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків у трудових відносинах; недопущення дискримінації працівників; відповідальність у разі порушення їхніх трудових прав.

Окремо детально проговорено про необхідність  запровадження програм психосоціальної підтримки на робочих місцях задля збереження ментального здоров’я персоналу.

Детально про безпеку праці: https://pratsia.in.ua