У Кельменецькій громаді обговорено заходи з подолання тіньової зайнятості

31 березня 2023

Головна державна інспекторка відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Алла Попович долучилася до засідання робочої групи з  мобілізації доходів місцевого бюджету у Кельменецькій територіальній громаді.

Посадовиця Держпраці зауважила, що одним із ефективних шляхів наповнення бюджету є  збільшення кількості  застрахованих осіб на підприємствах,  в установах та організаціях громади, а це можливо лише за умови детінізації ринку праці.

«Нелегальне працевлаштування не тільки обмежує можливості громадян щодо  свого соціального забезпечення, але й впливає на надходження до бюджетів громад: сьогодні кожен роботодавець, кожен працівник на своєму робочому місці, сплачуючи відповідні податки та збори, вносять свій внесок у підтримку Збройних сил України та у  підтримку  вразливих категорій співвітчизників, котрі потребують допомоги у надскладний  для усіх час», – зазначила інспекторка Держпраці.

Водночас  наголошено на напрямах роботи, які наразі здійснюються фахівцями Управління. Зокрема, на проведенні інформаційних кампаній, націлених на мінімізацію нелегальної зайнятості  у регіоні та на інформування внутрішньо переміщених осіб про небезпеки і ризики, пов’язані з торгівлею людьми, трудовою експлуатацією, примусовою працею.

Більше про трудове законодавство: https://pratsia.in.ua