З виробником кондитерської продукції – про вимоги до технологічних процесів
21 серпня 2025Технічні консультації на робочих місцях забезпечено на підприємстві середнього бізнесу кондитерської галузі у Чернівцях.
Консультаційні роз’яснення суб’єкту господарювання надали фахівчині управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно – Західного міжрегіонального управління Держпраці – заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Регіна Задоровська та головна державна інспекторка відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Надія Бурла.
Учасники робочої зустрічі детально обговорили загальні вимоги Закону України «Про охорону праці», галузевих Правил безпеки, виробничої санітарії, гігієни праці.

Детально опрацьовано вимоги до технологічних процесів на виробництві; експлуатації обладнання, його регулярного технічного огляду, ремонту; утримання у належному технічному стані виробничих будівель, цехів, їх оснащення системою вентиляції та провітрювання; зберігання сировини та готової продукції.
Особливу увагу приділено вимогам виробничої санітарії.
Підкреслено на регулярному проходженні працівниками, котрі трудяться на виробництві продукції, медичних оглядів, інструктажів та навчання з безпеки праці; застосуванні ними засобів індивідуального захисту, спецодягу, спецвзуття, термостійких рукавичок тощо.
Надано додаткові роз’яснення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за приховування випадків виробничого травматизму, якщо такі мали місце під час виробничого процесу на підприємстві будь якої форми власності.
Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua