Вихованцям ліцею автомобільного сервісу розповіли про важливість укладання офіційних трудових відносин

22 березня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці  – заступниця начальника відділу з питань праці Валентина Панчишина та головний державний інспектор  відділу розслідування, аналізу, обліку виробничого травматизму та аварій Андрій Сербенюк  провели інформаційну зустріч з  учнями Чернівецького професійного ліцею автомобільного сервісу.

Посадовці територіального органу Держпраці зазначили, що такі зустрічі зі студентською та учнівською молоддю міста є регулярними і мета їх залишається незмінною , а саме популяризація  переваг офіційного працевлаштування та інформування щодо норм законодавства про працю та безпеку праці.

Під час зустрічі вихованців ліцею  ознайомили з вимогами  трудового законодавства та законодавства з безпеки та гігієни праці; наголосили  на важливості оформлення трудових відносин; поінформували про права та гарантії  молодих працівників.

Водночас учням надали практичні поради, як не потрапити у тенета шахраїв, не стати жертвами торгівлі людьми чи примусової праці, а також, як протидіяти дискримінації, мобінгу, гендерній нерівності  на роботі.

Більше інформації на порталі:  https://pratsia.in.ua.