У закладах громадського харчування ознайомлено з перевагами від запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці
20 березня 2025Інформаційні відвідування проведено у закладах громадського харчування Чернівців, їх організували головні державні інспекторки управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Євгенія Рижонок та Галина Кушнір.
Роботу проведено у рамках реалізації заходів Стратегії відновлення, сталого розвитку та цифрової трансформації малого та середнього підприємництва на період до 2027 року та операційного плану напрацювань з її реалізації.
Серед питань, обговорених під час ділового спілкування з представниками малого та середнього бізнесу, – вимоги нормативно-правових актів трудового законодавства.
Водночас посадовці управління ознайомили персонал з перевагами від запровадження програм психосоціальної підтримки у робочому середовищі.
Співрозмовників ознайомлено із серією інформаційних матеріалів психосоціальної підтримки на робочих місцях в умовах воєнного та післявоєнного стану.
Надали практичні поради, як власне, запроваджувати програму ПСП, якими є кроки з її втілення та що слід вважати ефективним результатом дії програми.
Зазначили, чому важливо урівноважувати власну психіку та як це робити найпродуктивніше;
як адаптуватися до нової реальності, опановувати техніки самодопомоги, долати стрес та інші кризові ситуації;
як допомагати зберігати ментальне здоров’я та психологічну стійкість іншим.
Примітним та позитивним є той факт, що в окремих закладах та мережах громадського харчування інспекторам Держпраці розповіли про вже впровадженні корпоративні програми збереження ментального здоров’я працівників та як це позначилося на продуктивності праці колективів.
Актуальна інформація з питань трудового законодавства, безпеки та гігієни праці: https://pratsia.in.ua