На місцевих підприємствах проведено технічні консультації з окремих  питань безпеки праці

28 лютого 2023

Технічні консультації на робочих місцях на двох місцевих підприємствах надав головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Ігор Пантело.

Консультаційну допомогу надано, зокрема, у товаристві з обмеженою відповідальністю, що здійснює виробничу діяльність  у харчовій галузі.

Роботодавцю та найманому персоналу роз’яснено, зокрема, щодо належного ведення робіт під час технічного обслуговування та ремонту машин, обладнання та устаткування,у тому числі, й підвищеної небезпеки.

Ще один  превентивний захід проведено на сільськогосподарському кооперативному підприємстві. Фахівець Управління детально проконсультував працівників щодо безпечного налагодження виробничого процесу.

Дотримання вимог безпеки в процесі виконання робіт, ґрунтовне знання нормативно-правових актів з охорони праці, дотримання правил поводження із засобами виробництва, особливо з машинами, механізмами, устаткуванням підвищеної небезпеки, що характерно,  в умовах аварійних відключень електроенергії, використання працівниками  засобів  колективного та індивідуального захисту дозволить убезпечити належним чином виробничий процес та зведе до мінімуму   ризики виробничого травматизму.  На цьому акцентував увагу присутніх під час технічних консультацій на робочих місцях Ігор Пантело.

Наголошено також на належному проходженні працівниками спеціального навчання з охорони праці та перевірці знань, на проведенні інструктажів з охорони праці відповідальними особами суб’єктів господарювання.

Усі ці заходи, безперечно, сприятимуть  зменшенню ризиків виробничого травматизму на робочих місцях.