Випускників комерційного училища поінформовано, якими мають бути гарантії безпечної праці

17 лютого 2023

Комплексний превентивний захід з питань безпеки та гігієни праці проведено для випускників Чернівецького вищого комерційного училища Державного торговельно-економічного університету.

Відкриту зустріч – лекцію головні державні інспекторки відділів з питань безпеки праці та з питань гігієни праці й атестації робочих місць  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Регіна Задоровська та Надія Бурла розпочали з презентації низки законодавчих норм, якими, власне, регламентується законодавство з питань безпеки та гігієни праці.

Так, фахівчиня Регіна Задоровська  роз’яснила учням освітнього закладу норми Закону України «Про охорону праці», зокрема, щодо гарантій безпеки праці, задекларованої трудовим договором.

Детально акцентовано на правах та обов’язках роботодавців та працівників у питаннях забезпечення охорони праці та промислової безпеки.

Особливо ґрунтовно проаналізовано можливі ризики на робочих місцях  тих фахівців, підготовку котрих здійснює навчальний заклад. Мовилося про  майбутніх кондитерів, кухарів, офіціантів, барменів. На  практичних прикладах поінформовано про ризики травматизму за цими видами професій та у який спосіб можна уникнути випадків виробничого травматизму.

У свою чергу, інспекторка Управління Надія Бурла ознайомила присутніх з нормами законодавства з питань гігієни праці, зокрема, щодо проведення медичних оглядів працівників, наявності  шкідливих та небезпечних умов праці на виробництві.

Зустріч зі студентською молоддю відбулася в інтерактивному форматі, її учасники мали можливість поставити численні запитання представницям  Держпраці та почути на них ґрунтовні відповіді.