Серед підприємців Сторожинецької громади у рамках операції «Мігрант» проведено інформаційні відвідування

25 жовтня 2024

Низку інформаційно – роз’яснювальних заходів провела серед підприємців та роботодавців  Сторожинецької громади головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Олена Антофій.

Превентивну роботу проведено на  виконання Окремого доручення Голови Держпраці України щодо реалізації заходів операції «Мігрант», націленої на протидію нелегальному працевлаштуванню іноземних громадян та осіб без громадянства.

Заходи проведено  спільно з представниками Головного управління Національної поліції у регіоні та Державної міграційної служби.

Інформаційні відвідування організовано до підприємців та роботодавців сфери оптової та роздрібної торгівлі, громадського харчування, надання послуг.

Під час спілкування місцевих суб’єктів господарювання ознайомлено з порядком працевлаштування іноземців та осіб без громадянства; про правові підстави для оформлення офіційних трудових відносин; про захист трудових прав осіб, соціальні гарантії для них.

Принагідно поінформовано, як такій категорії працівників уникати потрапляння у небезпечні ситуації торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації. Представлено та розповсюджено інформаційні матеріали та контакти, куди громадянам слід звернутися за правовим захистом та юридичною допомогою, у першу чергу.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства: https://pratsia.in.ua