Інспектори Управління поінформували понад 300 роботодавців Буковини про найбільш ефективні способи дотримання трудового законодавства

15 лютого 2023

У січні  та за першу декаду лютого 2023 року  інспектори відділу праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  здійснили інформаційні візити до 336 місцевих суб’єктів господарювання.

Мета  превентивних заходів – ознайомлення роботодавців із найбільш ефективними способами дотримання чинного законодавства про працю.

Респондентам інформаційних візитів наголошено на неухильному дотриманні трудового законодавства, зокрема, у частині офіційного працевлаштування найманого персоналу. Адже тільки офіційні трудові відносини  є запорукою соціальних та трудових гарантій для працівників, забезпечення їм гідних, здорових та безпечних умов праці, підкреслювали фахівці Управління.

Під час здійснення превентивних заходів, представники територіального органу Держпраці наголошували на обов’язковості укладання офіційних трудових відносин між роботодавцями та працівниками;

належної виплати їм заробітної плати та збереженні державних гарантій в оплаті праці;

змінах у трудовому законодавстві на період дії воєнного стану;

організації трудових відносин між працедавцями та найманим персоналом.

За результатами інформаційної роботи фахівців Управління, роботодавці уклали трудові відносини з 1160 працівниками.