Суб’єкта господарювання поліграфічної галузі поінформовано про нюанси виконання робіт та експлуатації обладнання підвищеної небезпеки

15 лютого 2023

Превентивний комплексний захід проведено  на місцевому підприємстві поліграфічної промисловості – у ТОВ «Букрек». Інформаційний візит до роботодавця здійснили головні державні інспектори Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Василь Сагалюк та Регіна Задоровська.

У фокусі надання консультаційної допомоги на робочих місцях – виконання робіт та експлуатація обладнання підвищеної небезпеки й отримання задля цього відповідних дозвільних документів.  Про це суб’єкта господарювання поінформувала інспекторка Регіна Задоровська.

Водночас  фахівчиня Управління тезисно ознайомила керівницю товариства з обмеженою відповідальністю з Постановою Кабінету Міністрів України за № 357 –  «Деякі питання виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації  (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки на період  дії воєнного стану», яка, власне, регламентує заміну дозвільних документів  на окремі роботи  підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів устаткування підвищеної небезпеки поданням  декларації відповідності матеріально-технічної  бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

При наданні  роз’яснень також  акцентовано на обов’язковості проходження відповідного навчання працівниками друкарні, у сфері професійної відповідальності котрих, –  виконання робіт підвищеної небезпеки.

Окремо поінформовано щодо  дотримання безпеки під час виробничого процесу, а саме експлуатації небезпечних зон обладнання та технологічної лінії.  Наголошувалось  на необхідності  блокування захисних огорож обладнання з електроприводами на різальних машинах.

У виробничих приміщеннях у  місцях з відкритими ємностями з клеєм вказано  на необхідність  забезпечення справної роботи місцевих відсмоктувачів та припливно-витяжної вентиляції.

Роботодавцю також акцентовано  щодо належного забезпечення персоналу якісними засобами індивідуального захисту.

Під час інформаційного візиту головний державний інспектор Василь Сагалюк зазначив  на питаннях проходження персоналом медичних оглядів,  атестації робочих місць та надав відповіді на низку уточнюючих запитань суб’єкта господарювання.

Фото – ілюстративне, з відкритих джерел