При моделюванні події нещасного випадку обговорено заходи з усунення небезпечних виробничих факторів  

20 вересня 2024

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели на об’єкті фізичної особи-підприємця будівельної галузі моделювання події нещасного випадку на робочому місці.

Попередньо на підприємстві мав місце випадок виробничого травматизму з тяжким наслідком. Унаслідок падіння опалубного щита під час будівельних робіт постраждав працівник.

Обговорюючи причини та обставини нещасного випадку, учасникам превентивного заходу наголошено на нормах  безпеки на будівельних майданчиках, виконанні робіт підвищеної небезпеки, застосуванні машин, механізмів, обладнання підвищеної небезпеки.

Підкреслено важливість застосування «Ідентифікатора виробничих небезпек» для  визначення та мінімізації небезпечних факторів на робочих місцях персоналу; зазначено на нормах електробезпеки, експлуатації виробничого обладнання, транспортних засобів, вантажопідіймальних кранів та машин.

Підприємцю рекомендовано вжити додаткових профілактичних заходів задля мінімізації виробничих ризиків під час виконання найманим персоналом будівельних робіт. Зокрема, провести додаткові навчання, інструктажі, перевірку знань з безпеки праці.

Інформовано про можливість отримання додаткових консультаційних та інформаційних роз’яснень від фахівців структурного підрозділу територіального органу Держпраці, як забезпечити безпеку під час виробничого процесу, в тому числі, й через сервіс «інтерактивний інспектор».

Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua