Працівників тролейбусного управління націлено, як запобігти випадкам виробничого травматизму

19 вересня 2024

Заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Регіна Задоровська спільно з фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України у Чернівецькій області організувала та провела превентивний захід з питань безпеки праці на комунальному підприємстві «Чернівецьке тролейбусне управління».

Захід проведено з метою попередження випадків виробничого травматизму та належного налагодження безпеки виробничого процесу.

Відповідальним посадовим особам підприємства рекомендовано організувати для працівників профілактичні заходи, націлені на попередження настання нещасних випадків, зокрема, тематичні тренінги та навчання, додаткові інструктажі, перевірку знань з безпеки праці тощо;

наголошено на відповідальності за приховування випадків  травмувань під час виробничої діяльності; а також на нормах та новаціях Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві.

Обговорено практичні моменти організації безпеки виробничого процесу; експлуатацію устаткування, механізмів підвищеної небезпеки; безпеку під час технічного обслуговування, ремонту машин,  обладнання тощо.

Детально пропрацьовано дотримання правил дорожнього руху під час виконання працівниками своїх безпосередніх трудових обов’язків.

Актуальна інформація, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua