Кампанія «Виходь на світло» триває: про переваги офіційної праці інформовано все більше буковинців

18 вересня 2024

Фахівці Управління інспекційної діяльності  у Чернівецькій області продовжують  втілювати у регіоні заходи інформаційної кампанії «Виходь на світло», націленої на мінімізацію неофіційної праці.

Відповідну роз’яснювальну роботу щодо належного дотримання трудового законодавства проводять серед роботодавців та працівників трудових колективів підприємств різних форм власності, а також установ та організацій Буковини.

У першу чергу, інспектори Держпраці охоплюють превентивною роботою ті галузі економіки, де існує найімовірніший ризик використання не задекларованої праці – оптову та роздрібну торгівлю, громадське харчування, надання різноманітних послуг населенню, ресторанний та готельний бізнеси, агропромисловий комплекс, будівництво, деревообробку.

Роботодавців попереджують про відповідальність за ігнорування норм чинного трудового законодавства у частині оформлення трудових відносин з найманим персоналом.

Працівникам роз’яснюють, як відстоювати трудові права, якщо суб’єкти господарювання відмовляється від офіційного укладання трудових правовідносин.

Наразі серед роботодавців Буковини інспектори Держпраці провели понад 260 інформаційних відвідувань.

Загалом заходами кампанії охоплено вже понад дев’ять тисяч осіб.

Актуальна інформація  – на порталі:  http://pratsia.in.ua/