Буковина: на підприємстві енергетичної галузі проведено моделювання події нещасного випадку

09 вересня 2024

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці провели на підприємстві енергетичної галузі  регіону моделювання події нещасного випадку на робочому місці.

Випадок травмування трапився  з електромонтером оперативно-виїзної бригади Герцаївської дільниці  ПАТ «Чернівціобленерго». Здійснюючи ремонтні роботи на місці виклику,  працівник впав з електроопори. Внаслідок падіння отримав тяжкі травми.

Наразі комісія зі спеціального розслідування випадку виробничого травматизму з тяжкими наслідками  встановлює остаточні обставини та причини травмування працівника.

Учасники ж превентивного заходу провели попередній аналіз та обговорили критичні фактори, що призвели до виникнення нештатної ситуації зі складними наслідками.

Моделювання події нещасного випадку на робочому місці відбулося за участю головного державного інспектора відділу з питань безпеки праці Управління Мирослава Шарлая, головного державного інспектора відділу  розслідування, аналізу, обліку виробничого травматизму та аварій Південно-Західного міжрегіонального управління Андрія Сербенюка та головного державного інспектора відділу ринкового нагляду Володимира Морозевича.

Також відбулося практичне відпрацювання заходів безпеки праці при проведенні працівниками бригади підприємства верхолазних робіт.

Зазначено на забезпеченні персоналу якісним спецодягом, спецвзуттям, засобами  індивідуального  захисту; виокремлено можливі професійні ризики при настанні  інших нештатних ситуацій на підприємстві, а також рекомендовано, як ефективно забезпечити безпеку виробничого процесу.

Як працювати безпечно –  на  порталі Держпраці: www.pratsia.in.ua