Вимоги чинного трудового законодавства зобов’язують роботодавців до належної оплати праці працівникам

13 лютого 2023

Головний державний інспектор відділу з питань праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Юрій Колодченко взяв участь у роботі комісій з питань погашення заборгованості із заробітної плати та  з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення  Вижницької районної військової адміністрації. Засідання відбулося днями.

Під час зібрання члени комісій обговорили низку важливих питань,  зокрема, щодо взаємодії з окремими підприємствами, а саме ДП «Вашківецький спиртовий завод» та ЧОКП «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Детально обговорювалося питання заборгованості із заробітної платі у ТОВ “Стробіле енерджі”.

Члени комісій ухвалили відповідні рішення. Це було зроблено  з метою забезпечення соціального захисту прав та інтересів працівників у частині виплати їм заробітної плати.

Забезпечити отримання винагороди за виконану працю є першочерговим завданням для будь-кого із суб’єктів господарювання. На цьому наголосив під час слухань представник територіального органу Держпраці.

Юрій Колодченко поінформував присутніх про норми та вимоги чинного трудового законодавства щодо оплати праці та надав ґрунтовні роз’яснення щодо ситуацій із невиплатою заробітної плати, які склалися на окремих підприємствах району.