Визначено пріоритетні напрями діяльності у реалізації заходів інформкампанії «Виходь на світло»

23 серпня 2024

Сьогодні відбулося засідання міжвідомчої робочої групи  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Участь у заході взяли керівники  структурних підрозділів, представники територіальних органів державних відомств та соціальні партнери, у тісній взаємодії з якими здійснюється реалізація державної політики з питань нагляду та контролю за додержанням законодавства про працю, безпеку та гігієну праці.

Від Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області участь у розширеній нараді взяли начальниця Ліна Корева та заступник начальника, начальник відділу з питань праці Юрій Пуріч.

У ході засідання підсумовано результати інформаційної роботи та заходів державного нагляду управлінь за 8 місяців 2024 року. Виокремлено подальші пріоритетні напрями діяльності органу Держпраці.

Зокрема, організацію та проведення у регіонах заходів масштабної інформаційної кампанії «Виходь на світло», націленої на подолання нелегальної зайнятості та збільшення кількості застрахованих осіб.

Про якісну взаємодію з реалізації кампанії, зокрема, організацію спільних інформаційних відвідувань місцевих роботодавців, створення відповідних мобільних робочих груп, активне поширення інформаційних матеріалів кампанії через офіційні веб-сайти, соціальні мережі, місцеві ЗМІ наголосила під час засідання очільниця Управління інспекційної діяльності   у Чернівецькій області Ліна Корева.

Посадовець підкреслила, що аналізуючи результати попередніх інформаційних кампаній, фіксується позитивна тенденція збільшення кількості укладання офіційних трудових договорів між роботодавцями  та найманими працівниками.

Так, у минулому, 2023,  році суб’єкти господарювання, у ході реалізації заходів кампанії, легалізували  в областях трудові відносини з майже трьома тисячами працівників, а це 20 %  від загальної кількості осіб, легалізованих загалом.

Кількість працевлаштованих осіб за сприяння Міжрегіонального управління на теренах областей у 2023- у  становила майже  14 000 громадян.