Створення безпечних умов праці у закладах освіти попередить виробничий травматизм

14 серпня 2024

Головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Мирослав Шарлай  провів робочу зустріч з керівництвом Чернівецького ліцею №5.

На зустрічі обговорювалося питання належного дотримання законодавства з безпеки праці, що,  сприятиме безпечному проходженні освітнього процесу в установі  та попередженню виробничого травматизму.

Під час ділового спілкування обговорено ризики, що виникають, або можуть виникнути під час експлуатації в закладі освіти теплогенеруючого обладнання (котлів), електрогосподарства,  газових мереж, альтернативних джерел електрозабезпечення.

Відповідальним посадовим особам надано консультаційну допомогу та додаткові рекомендації, як забезпечити надійну експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки.

Рекомендовано провести додаткові навчання та перевірку знань з безпеки праці, інструктажі, а за можливості організувати тематичні тренінги з відпрацювання необхідних дій та навичок при виникненні нештатних ситуацій.

Поінформовано про статистику виробничого травматизму в галузі;

обставини, причини та наслідки нещасних випадків;

норми Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;

щодо надання домедичної допомоги  у разі настання випадків виробничого травматизму та низку інших актуальних питань.

Детально про безпеку праці – на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua