Виробнику будматеріалів з випаленої глини  –  про усунення виробничих ризиків на робочих місцях  

09 серпня 2024

Превентивний захід з питань промислової безпеки та безпеки праці провів на підприємстві, що спеціалізується на виготовленні будівельних матеріалів з випаленої глини, головний державний інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай.

Інформаційно – роз’яснювальну роботу проведено задля попередження випадків травмувань під час виробничого процесу та усунення потенційних виробничих ризиків на робочих місцях.

У ході робочої зустрічі обговорено дотримання персоналом підприємства вимог Закону України «Про охорону праці» та галузевих правил, зокрема, Правил техніки безпеки та виробничої санітарії при виробництві цегли.

Зазначено також на безпечній експлуатації механізмів, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки; технічному обслуговуванні, ремонті машин та  обладнання;

на проходженні персоналом навчання та перевірки знань з безпеки праці; організації профілактичних заходів з попередження випадків травмувань, у тому числі, прихованого.

Акцентовано на нормах електробезпеки та надійній експлуатації електрогенеруючого обладнання при аварійних відключеннях електроенергії та настанні нештатних ситуацій під час виробничого процесу.

Рекомендації Держпраці, як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua