На Глибоччині у місцевій автошколі інформовано про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану

06 серпня 2024

Про основні вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» інформував працівників та відвідувачів автошколи на Глибоччині  головний державний  інспектор Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Іван Дамаскін.

Учасникам зустрічі роз’яснено вимоги законодавства у частині укладання офіційних трудових відносин між найманим персоналом та роботодавцями;

фіксації та виконання трудових договорів;

питання оплати праці, дотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці;

забезпечення соціального захисту та трудових прав працівників вразливої категорії – внутрішньо переміщених осіб, осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Інформовано про Урядові ініціативи з підтримки працевлаштування працівників такої категорії та компенсаційних виплат роботодавцям.

Під час зустрічі опрацьовано актуальні питання психосоціальної підтримки на робочих місцях, зокрема, профільні програми збереження ментального здоров’я у робочому середовищі.

Зазначено на доцільності впровадження кращих практик психосоціальної та психоемоційної підтримки у трудових колективах та практичних рекомендацій, оприлюднених, у тому числі, на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/