Вижниччина: під час спільної інформаційної роботи наголошено на дотриманні трудового та міграційного законодавства

22 липня 2024

У рамках виконання Окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці щодо проведення інформаційної роботи, націленої на реалізацію заходів операції «Мігрант», фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно – Західного міжрегіонального управління Держпраці продовжують проведення заходів з протидії порушенню трудовому  та міграційному законодавству.

Спільну роботу організовано на Вижниччині за участю головної державної інспекторки Управління Олени Антофій і посадовців  Вижницького відділу управління Міграційної служби та Вижницького відділу Головного управління Національної поліції України у Чернівецькій області.

Заходи проведено у місцевих суб’єктів господарювання, у тому числі, на підприємстві зеленої енергетики.

Респондентів повідомлено про основні засади трудового та міграційного законодавства, а також про відповідальність за порушення норм чинного законодавства, зокрема, при наданні можливості працевлаштування громадянам іноземних держав.

Докладно ознайомлено з процедурою оформлення дозвільних документів, що гарантують такій категорії працівників отримати робоче місце, забезпечити захист своїх трудових прав та соціальних гарантій.

На підприємстві також надано додаткові роз’яснення щодо ефективних способів дотримання законодавства про працю.

Довідково: у рамках реалізації  операції «Мігрант», фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області провели 13 інформаційних заходів. У ході одного із відвідувань виявлено працюючого іноземця, у котрого відсутній дозвіл на працевлаштування.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства: https://pratsia.in.ua