Працівникам Сторожинецького лісового коледжу надано технічну консультацію з питань безпечного використання теплогенеруючого обладнання

09 лютого 2023

Задля уникнення виробничого травматизму та забезпечення проходження безаварійного опалювального сезону працівникам Сторожинецького лісового коледжу надано технічну консультацію на робочих місцях.

Фахову консультацію надав головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Ігор Пантело.

Мовилося про дотримання вимог безпеки під час експлуатації теплогенеруючого обладнання, зокрема, котлів, що працюють під тиском.

Під час надання консультаційної допомоги на робочих місцях роз’яснено  основні вимоги Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, зокрема детально пропрацьовано порядок дій працівників котельні у  разі виникнення нештатних або аварійних ситуацій. Настання таких цілком вірогідне через часті аварійні відключення електроенергії.

Персоналу надано практичні роз’яснення, як забезпечити безперебійну експлуатацію котельного обладнання у разі відключення електропостачання та якими мають бути їхні дії.

Наголошено також на належному проходженні працівниками спеціального навчання з охорони праці та перевірці знань, на проведенні інструктажів з охорони праці відповідальними особами.

Відзначено, що дотримання нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці забезпечить уникнення ризиків виробничого травматизму на робочих місцях.