Підприємців Чернівців проінформовано про правові підстави оформлення офіційних трудових відносин з іноземцями

19 липня 2024

Низку інформаційних відвідувань підприємств малого бізнесу Чернівців провели, у рамках операції «Мігрант», посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці.

Роботу організовано спільно з фахівцями Міграційної служби у регіоні.

Спільні інформаційні заходи проведено серед суб’єктів господарювання сфери торгівлі та громадського харчування.

Підприємців ознайомлено з нормами чинного міграційного та трудового законодавства. Роз’яснено про укладання трудових договорів з іноземцями та що має передувати оформленню офіційних трудових відносин з громадянами інших держав.

Інформовано про відповідальність роботодавців, які наважаться неофіційно використовувати працю такої категорії громадян, а також при інших порушеннях чинного трудового законодавства.

Серед респондентів розповсюджено інформацію з питань протидії торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації.

Відповідна робота проводиться на виконання Окремого доручення Голови Державної служби України з питань праці. Інформаційні заходи кампанії триватимуть ще упродовж двох найближчих тижнів.

Загалом фахівцям структурного підрозділу територіального органу Держпраці, у рамках реалізації  операції «Мігрант», вдалося організувати 12 інформаційних заходів. У ході одного із відвідувань виявлено працюючого іноземця, у котрого відсутній дозвіл на працевлаштування.

Актуальна інформація з питань трудового законодавства: https://pratsia.in.ua