Пропрацьовано алгоритм дій персоналу у разі виникнення нештатних чи аварійних ситуацій

18 липня 2024

Тематичний семінар з питань промислової безпеки та безпеки праці організувала для хлібопекарів та виробників кондитерської продукції заступниця начальника відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці  Регіна Задоровська на підприємстві приватної власності в обласному центрі.

Зазначено на дотриманні  суб’єктом господарювання та працівниками трудового колективу норм Закону України «Про охорону праці» та Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Обговорено налагодження безпечного виробничого процесу, експлуатацію устаткування та  обладнання підвищеної небезпеки  в умовах постійних відключень електроенергії та при використанні  альтернативного електрогенеруючого обладнання.

Оскільки,  таке устаткування належить до розряду підвищеної небезпеки, то його використання вимагає додаткових навиків, підкреслила у спілкування з персоналом підприємства інспекторка Держпраці.

Додатково пропрацьовано алгоритм дій персоналу у разі виникнення нештатних чи аварійних ситуацій на виробництві, надано  додаткові рекомендації, як забезпечити в таких умовах безпеку на робочих місцях.

Рекомендації, як забезпечити безпеку на виробництві –  на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua