На підприємстві хлібопекарської галузі надано розширену технічну консультацію на робочих місцях

07 лютого 2023

Про якість та вчасність проведення інструктажів на робочих місцях  з підвищеною небезпекою; про безпечну організацію виробничого процесу при залученні підрядних організацій, про окремі питання електробезпеки на підприємстві в умовах частих аварійних відключень електроенергії та низку інших   важливих тем обговорено під час надання розширеної технічної консультації на приватному підприємстві хлібопекарської галузі у Чернівцях.

Відповідну консультаційну допомогу суб’єкту господарювання, який спеціалізується ще й на виготовленні кондитерської продукції,  надала головна державна інспекторка відділу з питань безпеки праці  Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Регіна Задоровська.

Фахівчиня територіального органу Держпраці зазначила на практичних роз’ясненнях задля уникнення на виробництві ризиків травматизму.  Також детально роз’яснено окремі норми Правил безпеки для виробництва хліба, хлібобулочних та макаронних виробів.

Окремо детально обговорено налагодження безпечного виробничого процесу в умовах аварійних відключень електроенергії та при використанні  альтернативного електрогенеруючого обладнання. Оскільки,  таке устаткування належить до розряду підвищеної небезпеки, то його використання вимагає додаткових навиків, підкреслила у спілкування з персоналом підприємства інспекторка Держпраці.

У ході консультації ґрунтовно зазначено на технічних умовах та параметрах експлуатації електрогенераторів, потребі забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, навченості персоналу тощо.

Рекомендації щодо забезпечення безпеки  на виробництві –  за посиланням: https://pratsia.in.ua