У медичному закладі надано консультаційну допомогу, як забезпечити надійну експлуатацію електрогосподарства під час аварійних відключень

02 лютого 2023

Консультаційну допомогу з питань належного функціонування електрогосподарства  під час постійних аварійних відключень електроенергії надано днями в ОКНП «Обласна психіатрична лікарня»  головним державним інспектором  відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Дмитром Паламарчуком. Посадовець відвідав заклад охорони здоров’я у рамках інформаційного візиту.

Спілкуючись із відповідальними посадовими особами медичної установи, інспектор звернув увагу на необхідність суворого дотримання низки нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці, що , власне, забезпечить безпеку пацієнтів та безпеку на робочих місцях персоналу.

Детально обговорено технічні умови використання альтернативних джерел подачі електроенергії, зокрема, експлуатацію потужних генераторів, якими забезпечено лікувальний заклад.

Наголошено, що доступ до обладнання підвищеної небезпеки може мати лише навчений персонал, який до того ж пройшов відповідне навчання та перевірку знань з охорони праці.

Принагідно фахівець Управління порекомендував відповідальним особам лікарні розробити  алгоритм дій  працівників при виникненні нештатних ситуацій, а за можливості прописати ці дії у розділі «Вимоги  безпеки в аварійних ситуаціях» в інструкціях з охорони праці за видами робіт.

Дмитро Паламарчук також зазначив на доцільності проведення тематичного тренінгу для технічного персоналу з відпрацювання дій та навичок.