Пропрацьовано питання взаємодії з обласними профспілками

01 лютого 2023

Заступник начальника Південно-Західного міжрегіонального управління Держпраці Руслан Дацюк, в.о. начальника Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Марія Шевченко, заступниця начальника,  керівниця відділу з питань праці Ліна Корева провели робочу зустріч – нараду з очільником Чернівецької обласної ради профспілок Володимиром Барабахом.

Участь у нараді також взяв  правовий інспектор праці обласної ради профспілок Олег Стецевич.

У форматі круглого столу обговорено взаємодію територіального органу Держпраці з профспілками Буковини щодо дотримання трудових прав працівників трудових колективів в умовах воєнного стану : поточну ситуацію, виклики, загрози, шляхи вирішення.

Учасники зібрання  також долучилися до спільної наради керівництва Держпраці з очільниками Федерації профспілок України, яка відбувалася у режимі відео конференції. Учасниками спільної наради стали  представники територіальних управлінь Служби та профспілкових органів з усіх регіонів країни, де це дозволяла безпекова ситуація.

У процесі ділового спілкування  на спільному заході обговорено ситуацію з реалізацією Держпраці функцій державного нагляду і контролю за додержанням законодавства про працю в умовах воєнного стану, а також шляхи та організаційні форми подальшого розвитку взаємодії Держпраці та ФПУ на центральному і територіальному рівнях.

За результатами спільної наради ухвалено рішення щодо поновлення угод про співпрацю на регіональному рівні між створеними міжрегіональними управліннями Держпраці і ФПУ у сфері запобігання порушенням законодавства про працю та про безпеку праці.

На цьому будуть сконцентровані й подальші зусилля територіального органу Держпраці та профспілок Буковини.

У ході обговорення заходів подальшої взаємодії також зазначалося на тому, що упродовж тривалого часу між Управлінням та профспілками вже напрацьовано добрі ділові контакти, які дозволили забезпечити якісні результати багатьох інформаційних кампаній Держпраці. Зокрема, кампанії, націленої на мінімізацію нелегальної зайнятості у регіоні, – «Виходь на світло» та кампанії “Україна працює”.