На масштабному заході з нагоди Дня захисту дітей юним буковинцям розповіли, що таке безпечна праця

03 червня 2024

Посадовці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області долучилися у Чернівцях до масштабного заходу з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, організованого Службою у справах дітей Чернівецької обласної військової адміністрації.

До участі у заході залучили понад дві сотні діток з територіальних громад області.

Вітаючи юних гостей на відкритті свята, начальниця територіального органу Ліна Корева  наголосила на  тому, що діти, як і дорослі, мають свої права  і що їх дотримання і забезпечення –  справа і обов’язок дорослих.  А право на гідні та безпечні умови праці дітей, неповнолітніх, молоді – є, власне, одними із фундаментальних.

Представниця Управління підкреслила, що саме Держпраці є тим державним органом, який  гарантує юним та молодим працівникам  захист їхніх трудових прав і свобод.

А ще юних буковинців закликали до участі у творчому конкурсі на тему безпечної праці – «Мистецтво, що рятує життя».

Про  цікавинки та перебіг конкурсу розповідали й інформаційні  матеріали, виставлені у спеціальному тематичному наметі, організованому фахівцями Управління. Тут маленьким відвідувачам пропонували намалювати безпечну працю батьків, а дорослих ознайомлювали з матеріалами інформаційних кампаній Держпраці.

Значна частина листівок та брошур, яка була розповсюджена серед відвідувачів, стосувалася протидії торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації та як уникнути ризиків потрапляння у складні й небезпечні життєві ситуації.

А ще, як захистити свої трудові права, у разі порушення їх недоброчесними роботодавцями.

Актуальна  інформація: https://pratsia.in.ua