Реалізацію програм психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час обговорено під час тренінгу

01 лютого 2023

Навчена команда з першої психологічної допомоги на підприємстві підвищує стійкість працівників та створює атмосферу психосоціальної підтримки.

Про це та багато інших споріднених тем говорили учасники офлайн-тренінгу, організованого командою проекту ЄС – МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», що відбувся днями на території Буковини.

Серед учасників  заходу  були представники апарату  Державної служби з питань праці та її територіальних управлінь, Федерації профспілок України, окремих закладів освіти та компаній.

До участі у тренінгу долучилася й представниця Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області – керівниця відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Марія Шевченко.

Під час форуму обговорено методи психологічного відновлення та психологічної допомоги у воєнний та післявоєнний стан,  практичні рекомендації, як забезпечити цю допомогу та хто, власне, може і має це робити. Детально пропрацьовано тему психосоціальної підтримки на робочому місці.

Здобуті знання і навички, розповідають учасники тренінгу,  дадуть змогу розпізнати ознаки стресу та проблем з психічним здоров’ям, надати першу допомогу та переправити для отримання професійної психологічної допомоги. Набутими під час тренінгу знаннями вони також  зможуть поділитися з іншими.

Тренінг проводився у межах пілотування розроблення й запровадження програм психосоціальної підтримки на робочому місці у воєнний і післявоєнний час –  «З турботою про себе та кожного».