На інтерактивній зустрічі зі старшокласниками Коритненського ліцею говорили, як має використовуватися  дитяча праця  

29 травня 2024

Майже шість десятків учнів Коритненського опорного ліцею Банилівської громади  взяли участь в інтерактивній зустрічі з головною державною інспекторкою Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Оленою Антофій.

До їхнього числа долучилися начальниця служби у справах дітей Банилівської сільської ради Марта Андрич та керівництво освітньої установи в особі директорки Світлани  Стринадко.

Оскільки, форум проведено у рамках реалізації заходів з відзначення Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею, основна тема зустрічі – важливість укладання  трудових відносин з молодими та неповнолітніми працівниками, використання дитячої праці.

У цьому контексті, учням розповіли про негативні наслідки незадекларованої праці; роз’яснили, як правильно оформлювати трудові відносини; які саме ознаки свідчать, що праця належно задекларована.

Проговорено тему запобігання торгівлі людьми, примусовій праці, трудовій експлуатації.

Зазначено, як варто поводитися громадянам у складних життєвих обставинах; на що звертати посилену  увагу при працевлаштуванні;  які саме ознаки можуть свідчити, що можна постраждати від торгівців людьми, чи недобросовісних роботодавців.

Повідомлено контакти, за якими необхідно звернутися по допомогу, зокрема Національної гарячої лінії з питань протидії торгівлі людьми, Урядового контакт-центру, Служб екстреної допомоги у країнах ЄС тощо.

Учнів ознайомлено з тематичними інформаційними матеріалами, розробленими Держпраці спільно з міжнародними партнерами, в яких у доступній формі розповідається про найбільш актуальні норми трудового законодавства.

Більше інформації: https://pratsia.in.ua