Фахівці Управління долучилися до форуму з питань збереження ментального здоров’я

27 травня 2024

Колектив Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області долучився до дискусійної панелі, організованої у рамках  Всеукраїнської програми збереження ментального здоров’я «Ти як?».

Варто нагадати, що дана програма, започаткована у 2022 році,  має на меті створити комплексну систему допомоги українцям, які зазнали психологічних травм внаслідок повномасштабної війни з російським агресором.

На заході  на тему – «Осмислення. Цінності та історії стійкості» учасники та гості говорили про історії стійкості та психологічної витривалості українців.

Тематичний форум відбувся у синхронно із Місяцем обізнаності про ментальне  здоров’я, яким у світі щорічно є травень.

Учасниками  заходу  стали відомі науковці, громадські діячі, представники державних органів, військові, практичні психологи.

У ході дискусії наголошувалося  на тому, що стійкість – це здатність людини чинити опір зовнішнім стресам, протидіяти їм і відновлюватися. Стійкість – здатність не піддаватися руйнуванню. І не тільки фізично, а й ментально.

Як зберегти внутрішню рівновагу, відновити сили, не піддаватися паніці й страху – поради надали практичні психологи.

Учасники також почули історії стійкості від людей, котрі пережили вороже вторгнення, втрати найдорожчих, але не зламалися й вистояли.