Путильщина: вихованцям освітніх установ розповіли, як протидіяти не задекларованій зайнятості та примусовій праці

21 травня 2024

Одна із зустрічей – лекцій відбулася у Сергіївському ліцеї імені Лук’яна Кобилиці Путильської селищної ради.

Тематичний захід організувала головна державна інспекторка Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Параска Митрофан. Її учасниками стали учні випускних класів навчальної установи.

Зустріч організовано у рамках  реалізації заходів з відзначення Міжнародного дня захисту дітей  та Всесвітнього дня боротьби з дитячою працею.

Під час спілкування школярам роз’яснено щодо особливостей  працевлаштування  неповнолітніх та молодих працівників, їх звільнення з роботи, режиму робочого часу, забезпечення соціальних гарантій.

Акцентовано на праці молоді, котра не досягла повноліття. Грунтовно деталізовано на переліку робіт, на яких забороняється застосування праці  окремих вікових категорій працівників, у тому числі, дітей.

Увагу школярів зосереджено на важливості офіційного працевлаштування, на ризиках неофіційної зайнятості.

Учнівську аудиторію поінформовано про явища торгівлі людьми, примусової праці, трудової експлуатації. Надано поради, як уникнути небезпечних життєвих  ситуацій, як не стати жертвами недоброчесних роботодавців.

Продемонстровано тематичні анімаційні ролики, де у доступній формі роз’яснюється про норми трудового законодавства та важливість його дотримання.

Актуальна інформація:  https://pratsia.in.ua