На тематичному семінарі для енергетиків Новоселиччини – про виконання робіт підвищеної небезпеки

21 травня 2024

Головний державний інспектор відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області Мирослав Шарлай  організував та провів тематичний семінар для працівників Новоселицької дільниці АТ «Чернівціобленерго». Мовилося про безпечне виконання робіт підвищеної небезпеки, зокрема, у діючих електроустановках.

Фахівець Держпраці  наголосив  на  вимогах чинного законодавства з питань промислової безпеки та безпеки праці.

Зазначено на належній організації виробничого процесу, важливості проходження медичних оглядів, навчання та перевірки знань з питань безпеки праці, цільових та інших видів інструктажів, використанні спецодягу, спецвзуття, засобів індивідуального захисту тощо.

Підкреслено, що роботи на об’єктах підвищеної небезпеки мають відбуватися  за відповідним нарядом – допуском та під контролем відповідальних посадових осіб.

Акцентовано на дотриманні вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, Правил безпечної експлуатації електроустановок, Правил  технічної експлуатації електроустановок споживачів та інших нормативно-правових актів.

Поінформовано про важливість проведення профілактичних заходів, метою яких є запобігання виробничому травматизму, у тому числі, прихованому.

Увагу учасників семінару зосереджено на умінні надання домедичної допомоги потерпілим під час виникнення нештатних ситуацій, чи настанні нещасних випадків на підприємстві.

Наголошено на важливості запровадження у трудовому колективі програм збереження ментального здоров’я  та психосоціальної підтримки в умовах воєнного стану.

Рекомендації Держпраці, як працювати безпечно –  на інформаційному порталі: https://pratsia.in.ua