Про методи виявлення небезпечних виробничих факторів на робочих місцях поінформовано працівників Басейнового управління

17 травня 2024

З ініціативи фахівців відділу з питань безпеки праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області для працівників Басейнового управління водних ресурсів річок Прут та Сірет проведено тематичний семінар – «Безпека праці: право та обов’язок кожного».

Захід організувала заступниця начальника відділу з питань праці Регіна Задоровська.

Ключова тема превентивної зустрічі  – безпека праці персоналу при виконанні  робіт підвищеної небезпеки.

Увагу працівників зосереджено безпосередньо на безпеці праці під час технічного обслуговування та ремонту машин, устаткування, обладнання; при виконанні металообробних робіт;  при експлуатації спеціалізованого автотранспорту тощо.

Зазначено на важливості проходження персоналом, котрий виконує такі роботи, спеціальних навчань, інструктажів, медичних оглядів.

Учасникам зустрічі роз’яснено про ідентифікатор виробничих небезпек та про методи виявлення ризиків на робочих місцях. Акцентовано на доцільності впровадження профілактичних заходів з попередження виробничого травматизму, у тому числі, прихованого.

Представниця Держпраці надала фахові відповіді та додаткову консультаційну підтримку на численні запитання посадових осіб, котрі відповідають за організацію безпеки праці в управлінні під час виробничого процесу.

У свою чергу, керівництво підприємства передали для колективу Управління подяку за ефективну співпрацю, постійну методичну допомогу та з нагоди Всесвітнього дня охорони праці.

Як працювати безпечно: https://pratsia.in.ua