Роботодавцю наголошено на забезпеченні оплати праці працівників у першочерговому порядку

31 січня 2023

На державному підприємстві  “Неполоковецький комбінат хлібопродуктів” проведено превентивний захід щодо належної виплати працівникам заробітної плати.

Інформаційний захід провела головний державний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області  Валентина Моргоч.

Спілкуючись із керівництвом комбінату хлібопродуктів, інспекторка праці наголосила, що  оплата праці працівників трудових колективів має здійснюватися у першочерговому порядку:  інші наявні на підприємстві платежі  здійснюються лише  після виконання зобов’язань роботодавців щодо оплати праці.

Державна служба з питань праці неодноразово  наголошувала  на тому, що згідно Кодексу законів про працю України суб’єкти господарювання, котрі допускають на підприємствах, в установах, організаціях невиплату заробітної плати несуть повну відповідальність за це порушення чинного трудового законодавства, – підкреслила посадовець Управління.

Валентина Моргоч  акцентувала на тому, що ситуація із заборгованістю по зарплаті на підприємствах Буковини  перебуває на особливому контролі Управління інспекційної діяльності в області.

Окрім того, до початку військової агресії росії проти України, невиплата заробітної плати на підприємствах держави зумовлювала  автоматичне потрапляння того чи іншого суб’єкта господарювання  до реєстру боржників. Така інформація була наявна у відкритому доступі, у тому числі, й на офіційному ресурсі Держпраці.