Фахівці Управління активно взаємодіють з органами Нацполіції щодо протидії примусовій праці та трудовій експлуатації

03 травня 2024

У рамках взаємодії з органами Національної поліції України щодо реалізації Оперативного плану заходів по боротьбі  з торгівлею людьми EMPAСТ на 2024 рік, фахівці Управління інспекційної діяльності у Чернівецькій області долучилися до проведення низки заходів, націлених на протидію торгівлі людьми, примусової праці та трудової експлуатації.

Спільно з працівниками Міграційної поліції Головного управління Національної поліції у  Чернівецькій області провели відвідування суб’єктів господарювання, котрі здійснюють господарську діяльність  у будівельній сфері, торгівлі, транспортній галузі.

Зокрема, здійснено інформаційне відвідування будівельного підприємства, яке здійснює виробничу діяльність у Чернівецькому районі регіону.

Під час відвідування суб’єкта господарювання, наголошено на дотриманні Кодексу Законів про працю України та Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».

Грунтовно зазначено на питаннях  забезпеченні безпеки праці на виробництві, зокрема,  при виконанні робіт підвищеної небезпеки, експлуатації машин, механізмів, устаткування та обладнання підвищеної небезпеки, належному  використанні та оформленні праці неповнолітніх.

Актуальна інформація: https://pratsia.in.ua